Tuesday, May 05, 2020

uzaktan diziler...mini mini olanlar

Uzak doğu dizilerini incelerken hepsini aynı sepete koymak olmuyor.. Her biri bir saatlik ve toplamda 50+ bölümlük epik drama yapısı ayrı.. 15dakikalık 10-15 bölümlük dizi yapısı ayrı. O sebeple mini dizileri kendi içinde değerlendirmek lazım diyorum... bu listeyi de ona göre yapıyorum...


M1. Noble, My Love! - Kore- (15 dk x 20 bölüm)
https://en.wikipedia.org/wiki/Noble,_My_Love
Noble,My LoveBelki de bana Kore dizilerini sevdiren yapımların başında geliyor bu dizi. Tipik zengin oğlan- fakir ama gururlu kız ortamı.. Beklenen sinderalla ayakkabı sahnesi falan var..  ama bu dizideki basit ve yoğun anlatım süper.. gereksiz detaylara yer yok; konuşmalar ve ortamlar basit ama samimi.. en çok sevdiğim sahnelerinden bir tanesi başroldeki delikanlının rakibinin taşındığını duyduğu zamanki tepkisi! Bu arada erkek kahramanın sekreter/sağ kolu rolündeki karakter/oyuncu da çok iyi.
Başroldeki delikanlının başka dizileri de var; başrol kadın oyuncuyu birkaç dizi de daha gördüm ama bu ikili bu dizide çok iyi.
Not: AA tabii ki



Ending Again (2020) - MyDramaList
M2. Ending Again - Kore  (15 dk x 12 bölüm)-2020 - Webdrama
https://mydramalist.com/54925-ending-again
 Afişten de anlaşılacağı üzere bir kız ve iki delikanlı arasındaki ilişki üzerine kısa kısa konularla hızlı bir şekilde ilerleyen bir dizi. Açılışta anlıyoruz ki kız 8 yıllık erkek arkadaşı tarafından terk edilmiş.. şap diye hayatın ortasında yalnız kalıvermiş. Üniversite de bitmemiş ama kendine bir stajerlik ayarlamış; fakat yapayalnız bir şekilde en yakın kız arkadaşı dışında hiçbir kimsesi yokken evini de kaybedince haydeee ... denize düşen yılana sarılır misali hiç de akalası olmayan birine -ki diğer delikanlımız - sarılmasa da dayanmak zorunda kalır. Ama esas sınama ondan sonra başlar.. Konunun ufak tefek bazı detayları çok iyi geliştirilememişse de başrol kadın oyuncu ile erkek oyuncu (hangisi artık siz karar verin) arasındaki ilişki ve uyum güzel. Sonu biraz hızlı toparlanmış ama eğlenceli..
Not: AA/BA arası 




Gogh the starry night poster.jpg
M3. Gogh, The Starry Night - Kore - (20 bölüm) 
https://en.wikipedia.org/wiki/Gogh,_The_Starry_Night
Eğlenceli bir ofis romantizmi dizisi.. Karakterler çok içten ve inandırıcı.. Nerdeyse tam bir Jane Austen Pride&Prejudice örneği Mr Darcy-Ms Bennet kombinasyonu.. Ama Kore haliyle.. Bazı sahnelerdeki bakışlara hayranım.. Kısa, akan ve eğlendiren... Ofisteki yarışma çok yaratıcı..
Not: AA



0 Comments:

Post a Comment

<< Home